Atunci cand cumperi bere de ghimbir verifica eticheta si ingredientele, deoarece bautura trebuie sa fie facuta din radacina de ghimbir sau ghimbir macinat, nu din ulei de ghimbir sau extract de ghimbir!
Pe piata poti gasi atat bere de ghimbir cu alcool cat si fara, dar poti gasi si retete pentru fiecare in parte, daca vrei sa inceri sa iti prepari singur berea de ghimbir.
Reteta originara de bere de ghimbir foloseste ghimbir, apa, zahar, zeama de lamaie si ingrediente care ajuta in procesul de fermentatie.

Aceasta bautura are cateva beneficii uimitoare:

Iti protejeaza stomacul
Daca te confrunti cu indigestie, berea de ghimbir te pune pe picioare, potrivit unor studii clinice care au aratat ca ghimbirul elimina starile de ameteala, greata si raul de miscare, mai bine decat medicamentele dedicate aceluiasi scop, precum Dramamina.

Te ajuta sa scapi de greturile matinale
Daca esti insarcinata, opteaza pentru varianta fara alcool. Greturile de dimineata le afecteaza pe gravide, inca din saptamana a cincea de sarcina. Au fost realizate studii care au testat eficienta unui singur gram de ghimbir asupra starii de greata si acesta se dovedeste cat se poate de util, chiar si daca folosesti o cantitate mai mica.

Berea de ghimbir lupta impotriva artritei reumatoide
Daca suferi de aceasta afeciune, berea de ghimbir va ameliora simptomele si durerea, insa doar daca este facuta din radacina puternica a ghimbirului. In Australia, exista tratamente pentru artrita care contin 500 mg de ghimbir uscat, iar cateva cercetari realizate intre 1980 si 1990 au scos la iveala faptul ca o cantitate de 3, pana la 7 grame de ghimbir pudra, administrata pacientilor cu artrita reumatoida si osteoporoza, timp de 56 de zile, a redus inflamatia si durerile.

Berea de ghimbir are proprietati antioxidante
Potrivit unor cercetatori, radacina de ghimbir este foarte concentrata in antioxidanti, fiind depasita doar de rodii si afine. Oamenii de stiinta doresc sa gaseasca o cale prin care sa produca un anumit tip de extract de ghimbir, care sa contina o cantitate mare de antioxidanti. Totusi, pentru moment, alege berea de ghimbir facuta din radacina autentica, ca sa fii sigur ca te vei bucura pe deplin de efectul ei antioxidant.

Reteta de bere de ghimbir raw:

  • 2 cm de radacina de ghimbir
  • 2 l de apa filtrata
  • 100 g indulcitor natural raw
  • zeama de la 1 lamaie

Pentru ferment, adaugati o ciuperca mica kombucha pe care o puteti indeparta dupa ce s-a fermentat berea.

Toate ingredientele se amesteca in blender si la final se strecoara. Bautura se lasa intr-un recipient de sticla la temperatura camerei si daca este cald in casa, in cateva ore veti avea o bautura acidulata, care este identica cu berea de ghimbir din comert.

 

Bibliografie:
www.kevintimothy.hubpages.com
www.livestrong.com
www.ehow.com

 

Imagine: © Depositphotos.com (Maks_Narodenko)