apr. 17, 2018 | Seminte si nuci oleaginoase
Alunele au o aroma care poate imbunatati gustul multor preparate culinare sau bauturi, cat si o lista lunga de beneficii pentru sanatate. Acestea sunt culese din pomul cu acelasi nume si intra printre ingredientele delicioase ale unor dulciuri precum pralinele,...
ian. 26, 2016 | Ulei si otet
Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de susan sunt extraordinare, datorita nutrientilor importanti pe care ii contine. De fapt, acest aliment atat de nutritiv este folosit de catre omenire de mai bine de 5000 de ani. Uleiul de susan este de altfel considerat un...
ian. 25, 2016 | Seminte si nuci oleaginoase
Fisticul este un arbore din genul Pistacia care creste in zonele muntoase din Italia, Grecia, Siria, Turcia, Iran, Pakistan, Afganistan, fiind cultivat pentru fructele sale bogate in proteine, calciu, potasiu, carbohidrati, fosfor, magneziu si vitamine precum tiamina,...
ian. 21, 2016 | Ulei si otet
Delicat si usor absorbit de organism, uleiul de sofranel este unul dintre cele mai benefice uleiuri pentru par si piele. Datorita cantitatilor importante de acizi grasi omega 3, omega 6 si de grasimi sanatoase pentru organism, uleiul de sofranel este un aliat de...
ian. 20, 2016 | Zahar si inlocuitori
Melasa este un produs adiacent rezultat din productia zaharului, fiind un sirop gros si inchis la culoare, care ramane dupa fierberea si indepartarea cristalelor de zahar. Melasa este un ingredient preferat in numeroase retete, avand in acelasi timp si cateva calitati...
ian. 18, 2016 | Ulei si otet
Uleiul din samburi de struguri are proprietati antiinflamatorii, antioxidante, antialergice si antimicrobiene. Din aceste motive el poate sa fie folosit ca adjuvant natural in tratamentul mai multor afectiuni sau probleme medicale precum: artrita, dermatita, acnee,...