Tipuri de melasa

Tipuri de melasa

Melasa este un produs adiacent rezultat din productia zaharului, fiind un sirop gros si inchis la culoare, care ramane dupa fierberea si indepartarea cristalelor de zahar. Melasa este un ingredient preferat in numeroase retete, avand in acelasi timp si cateva calitati...
Zahar din nuca de cocos

Zahar din nuca de cocos

Stiati ca zaharul din nuca de cocos, in comparatie cu zaharul brun, contine de doua ori mai mult fier, de patru ori mai mult magneziu si de zece ori mai mult zinc? Zaharul din nuca de cocos este o alternativa sanatoasa si delicioasa la zaharul obisnuit, din trestie de...
Mierea de lavanda, cea mai buna miere din lume

Mierea de lavanda, cea mai buna miere din lume

Una dintre cele mai apreciate tipuri de miere este cea de lavanda. De altfel, se spune ca aceasta miere este cea mai buna din lume. Cu o aroma florala delicata, aceasta miere obtinuta din nectar de lavanda este folosita pentru indulcirea bauturilor fierbinti si a...
6 motive pentru care sa consumi ciocolata neagra

6 motive pentru care sa consumi ciocolata neagra

Ciocolata neagra nu contine lapte, are un gust mult mai pronuntat de cacao si o textura ceva mai uscata, mai putin cremoasa si este mai amaruie, gustul depinzand foarte mult de cantitatea de cacao care intra in compozitia ciocolatei. Continutul de cacao al ciocolatei...
Mierea de Manuka, un produs natural

Mierea de Manuka, un produs natural

Originara din Noua Zeelanda, dar faimoasa in intreaga lume, delicioasa miere de Manuka,  inchisa la culoare si consistenta, respecta traditia de renume care s-a creat in jurul ei, prin proprietatile sale antioxidante si prin puterea remarcabila de a lupta cu...