Ganoderma, cunoscuta si sub numele de ciuperca reishi, este renumita de sute de ani pentru proprietatile sale benefice asupra organismului uman. Pe scurt, ganoderma protejeaza de osteoporoza, artrita, diabet, afectiuni cardiace, cancer si multe alte probleme de sanatate.

Nicio boala nu poate supravietui intr-un mediu foarte bine oxigenat. Atunci cand organismul are suficient oxigen se dezvolta foarte bine, isi pastreaza sanatatea si energia. Ganoderma este un superaliment care oxigeneaza rapid organismul uman si ajusteaza automat PH-ul pentru a pastra un echilibru sanatos la nivel celular.
Oxigenul este esential si pentru arderea caloriilor. Cu cat organismul este mai bine oxigenat, cu atat metabolismul este mai activ, ceea ce inseamna ca procesul de slabire este mai rapid. In plus, ganoderma reduce colesterolul si inflamatiile, intareste sistemul imunitar si combate aparitia celulelor canceroase.

Iata mai jos si alte afectiuni pentru care ganoderma este benefica:

Alcoolism si ciroza
Ganoderma ajuta la prevenirea aparitiei celulelor grase produse de alcool si ciroza. Este benefica si pentru persoanele care sufera de alte afectiuni ale ficatului.

Bronsita
 Ganoderma stimuleaza dezvoltatea celulelor sistemului imunitar care distrug bacteriile infectioase. In acest fel se previne si aparitia altor infectii secundare din organism.

Fibrom
Ganoderma protejeaza uterul de fibroame si inflamatii, prin prevenirea aparitiei de chimicale nocive.

Hipertensiune
Ganoderma reduce atat tensiunea arteriala, cat si nivelul de colesterol din sange.

Stres
Ganoderma reduce stresul, combate anxietatea si confera o stare de bine, in special in perioadele dificile.

Cancer
 Ganoderma stimuleaza productia de interleukina-2, un compus chimic al organismului care lupta impotriva a mai multor tipuri de cancer. De asemenea, ganoderma previne suprimarea celulelor albe si rosii, prin stimularea aparitiei de proteine noi in maduva spinarii.

Alte beneficii ale consumului de ciuperci ganoderma:

– Regleaza nivelul de zahar din sange si functiile pancreasului;
– Protejeaza impotriva degenerarii celulelor pielii;
– Imbunatateste textura pielii;
– Previne imbatranirea prematura;
– Ajuta la eliminarea toxinelor din organism;
– Mareste rata metabolica;
– Lupta impotriva radicalilor liberi;
– Imbunatateste functia sexuala;
– Reduce oboseala si imbunatateste somnul;
– Stimuleaza sistemul digestiv;
– Ajuta la revigorarea tesuturilor si celulelor organismului;
– Stimuleaza activitatea cerebrala;
– Ofera energie;
– Oxigeneaza organismul;
– Intareste sistemul imunitar.

Ganordema, bogata in antioxidanti si minerale esentiale
Ciuperca Reishi, sau ganoderma, contine cantitati importante de antioxidanti, care protejeaza organismul uman de efectele nocive ale radicalilor liberi. De asemenea, contine si minerale importante pentru organismul uman: potasiu, magneziu, calciu si germanium.

Modul de utilizare al ciupercilor ganoderma
Ganoderma este disponibilia atat in forma proaspata si uscata, cat si in forma de capsule, tincturi si extracte, tablete, pliculete si granule de ceai. Doza zilnica recomandata este de 1800 – 2400 mg in capsule.

Efectele secundare ale consumului de ganoderma
Chiar daca ganoderma nu provoaca reactii toxice, persoanele care sunt alergice la ciuperci pot prezenta reactii adverse la consumul de astfel de ciuperci. De asemenea, in cantitati mari, intre 2 si 9 grame pe zi, mai mult de 3-6 luni, ganoderma provoaca diaree, deranjamente stomacale si ameteala.

Bibliohgrafie:
http://www.ganodermahealthbenefits.com/
http://ogshop.weebly.com
http://www.wonderherb.com.au
http://altmedicine.about.com