5 calitati majore ale sfeclei

5 calitati majore ale sfeclei

Sfecla nu doar ca imbunatateste rezistenta fizica si te ajuta sa iti intaresti musculatura, ci iti mai si ofera cu generozitate substante nutritive precum potasiul, magneziul, fierul, alaturi de vitaminele A, B6, C si acid folic. Sa nu uitam nici de proteinele,...
Varza murata, un aliment cu multiple beneficii

Varza murata, un aliment cu multiple beneficii

Varza murata, nelipsita din camara unei adevarate gospodine, ascunde beneficii solide pentru sanatate. Este bogata in fibre, vitamine si minerale care stimuleaza energia si sistemul imunitar. In plus, contine bacterii benefice, probiotice, care imbunatatesc digestia...
Rosiile uscate, ideale in prevenirea cancerului

Rosiile uscate, ideale in prevenirea cancerului

Rosiile se deterioreaza rapid dupa ce sunt culese doarece au un continut mare de apa. Indepartarea apei prin procesul de uscare ajuta la conservarea rosiilor si la pastrarea aromelor. Uscarea rosiilor este un proces economic, iar rezultatul este savuros. In plus,...
Usturoiul – leguma care reduce colesterolul

Usturoiul – leguma care reduce colesterolul

Usturoiul este un ingredient nelipsit din bucatarie, oferind mancarurilor o aroma incredibila. Totusi, orice descriere a usturoiul este incompleta fara a mentiona valorile sale nutritive si medicinale. Acest condiment minune a fost folosit inca din cele mai vechi...
Anghinarea reduce colesterolul

Anghinarea reduce colesterolul

Anghinarea este o planta bogata in fibre alimentare si antioxidanti care ajuta la tratarea a numeroase probleme gastrointestinale, de la indigestie si pana la sindromul colonului iritabil. In plus, numeroase studii recente indica faptul ca anghinarea scade...