7 mari calitati pentru alune

7 mari calitati pentru alune

Alunele au o aroma care poate imbunatati gustul multor preparate culinare sau bauturi, cat si o lista lunga de beneficii pentru sanatate. Acestea sunt culese din pomul cu acelasi nume si intra printre ingredientele delicioase ale unor dulciuri precum pralinele,...
Fisticul – 6 mari calitati

Fisticul – 6 mari calitati

Fisticul este un arbore din genul Pistacia care creste in zonele muntoase din Italia, Grecia, Siria, Turcia, Iran, Pakistan, Afganistan, fiind cultivat pentru fructele sale bogate in proteine, calciu, potasiu, carbohidrati, fosfor, magneziu si vitamine precum tiamina,...
Protejeaza-ti inima cu semintele de in

Protejeaza-ti inima cu semintele de in

Inul se numara printre plantele cultivate de mii de ani pe pamant, incepand din Egiptul Antic si China. In prezent, seminte de in se folosesc in fabricarea  unei game largi alimente si gustari si sunt foarte versatile. Ele sunt o sursa bogata de micronutrienti, fibre...
Susanul negru, tonic pentru organismul uman

Susanul negru, tonic pentru organismul uman

Primele date despre semintele de susan au fost descoperite intr-o legenda asiriana, care spune ca inainte de a creea lumea, zeii au baut un vin din seminte de susan. In plus, susanul este si primul ingredient din lume folosit la prepararea uleiului. Semintele de susan...
10 motive sa consumi nuci de cedru siberian

10 motive sa consumi nuci de cedru siberian

Cedrul siberian sau pinul siberian (Pinus sibirica) este unul dintre cei mai frumosi si maiestuosi arbori (poate ajunge la 40 m, 1-2 m diametru si 800 de ani), reprezinta  frumusetea si mandria nationala a Rusiei, fiind considerat o mare comoara, un simbol al vigorii,...