apr. 17, 2018 | Seminte si nuci oleaginoase
Alunele au o aroma care poate imbunatati gustul multor preparate culinare sau bauturi, cat si o lista lunga de beneficii pentru sanatate. Acestea sunt culese din pomul cu acelasi nume si intra printre ingredientele delicioase ale unor dulciuri precum pralinele,...
ian. 25, 2016 | Seminte si nuci oleaginoase
Fisticul este un arbore din genul Pistacia care creste in zonele muntoase din Italia, Grecia, Siria, Turcia, Iran, Pakistan, Afganistan, fiind cultivat pentru fructele sale bogate in proteine, calciu, potasiu, carbohidrati, fosfor, magneziu si vitamine precum tiamina,...
ian. 13, 2016 | Seminte si nuci oleaginoase
Tahini este un ingredient foarte popular in bucataria Orientului Mijlociu si a Asiei. Cunoscut si ca unt de susan, tahini are proprietati nutritive serioase. Aceasta pasta deschisa la culoare este obtinuta prin zdrobirea semintelor de susan si ofera o aroma speciala...
ian. 8, 2016 | Seminte si nuci oleaginoase
Inul se numara printre plantele cultivate de mii de ani pe pamant, incepand din Egiptul Antic si China. In prezent, seminte de in se folosesc in fabricarea unei game largi alimente si gustari si sunt foarte versatile. Ele sunt o sursa bogata de micronutrienti, fibre...
nov. 13, 2015 | Seminte si nuci oleaginoase
Primele date despre semintele de susan au fost descoperite intr-o legenda asiriana, care spune ca inainte de a creea lumea, zeii au baut un vin din seminte de susan. In plus, susanul este si primul ingredient din lume folosit la prepararea uleiului. Semintele de susan...
nov. 6, 2015 | Seminte si nuci oleaginoase
Cedrul siberian sau pinul siberian (Pinus sibirica) este unul dintre cei mai frumosi si maiestuosi arbori (poate ajunge la 40 m, 1-2 m diametru si 800 de ani), reprezinta frumusetea si mandria nationala a Rusiei, fiind considerat o mare comoara, un simbol al vigorii,...