de admin | apr. 17, 2018 | Seminte si nuci oleaginoase | 0 Comments
Alunele au o aroma care poate imbunatati gustul multor preparate culinare sau bauturi, cat si o lista lunga de beneficii pentru sanatate. Acestea sunt culese din pomul cu acelasi nume si intra printre ingredientele delicioase ale unor dulciuri precum pralinele,...
de admin | ian. 26, 2016 | Ulei si otet | 0 Comments
Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de susan sunt extraordinare, datorita nutrientilor importanti pe care ii contine. De fapt, acest aliment atat de nutritiv este folosit de catre omenire de mai bine de 5000 de ani. Uleiul de susan este de altfel considerat un...
de admin | ian. 25, 2016 | Seminte si nuci oleaginoase | 0 Comments
Fisticul este un arbore din genul Pistacia care creste in zonele muntoase din Italia, Grecia, Siria, Turcia, Iran, Pakistan, Afganistan, fiind cultivat pentru fructele sale bogate in proteine, calciu, potasiu, carbohidrati, fosfor, magneziu si vitamine precum tiamina,...
de admin | ian. 21, 2016 | Ulei si otet | 0 Comments
Delicat si usor absorbit de organism, uleiul de sofranel este unul dintre cele mai benefice uleiuri pentru par si piele. Datorita cantitatilor importante de acizi grasi omega 3, omega 6 si de grasimi sanatoase pentru organism, uleiul de sofranel este un aliat de...
de admin | ian. 20, 2016 | Zahar si inlocuitori | 0 Comments
Melasa este un produs adiacent rezultat din productia zaharului, fiind un sirop gros si inchis la culoare, care ramane dupa fierberea si indepartarea cristalelor de zahar. Melasa este un ingredient preferat in numeroase retete, avand in acelasi timp si cateva calitati...
de admin | ian. 19, 2016 | Pentru o alimentatie sanatoasa | 0 Comments
Polenul de albine, unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale naturii, este un remediu holistic, folosit in toata lumea datorita continutului ridicat de nutrienti pe care il are, al bogatiei de proteine (40%), al aminoacizilor, vitaminelor, inclusiv al celor din...
de admin | ian. 18, 2016 | Ulei si otet | 0 Comments
Uleiul din samburi de struguri are proprietati antiinflamatorii, antioxidante, antialergice si antimicrobiene. Din aceste motive el poate sa fie folosit ca adjuvant natural in tratamentul mai multor afectiuni sau probleme medicale precum: artrita, dermatita, acnee,...
de admin | ian. 13, 2016 | Seminte si nuci oleaginoase | 0 Comments
Tahini este un ingredient foarte popular in bucataria Orientului Mijlociu si a Asiei. Cunoscut si ca unt de susan, tahini are proprietati nutritive serioase. Aceasta pasta deschisa la culoare este obtinuta prin zdrobirea semintelor de susan si ofera o aroma speciala...
de admin | ian. 12, 2016 | Zahar si inlocuitori | 0 Comments
Stiati ca zaharul din nuca de cocos, in comparatie cu zaharul brun, contine de doua ori mai mult fier, de patru ori mai mult magneziu si de zece ori mai mult zinc? Zaharul din nuca de cocos este o alternativa sanatoasa si delicioasa la zaharul obisnuit, din trestie de...
de admin | ian. 11, 2016 | Ulei si otet | 0 Comments
Nucile sunt bogate in acizi grasi omega-3, fibre, proteine, minerale esentiale printre care potasiu, magneziu si cupru. Uleiul de nuci poate fi folosit ca ingredient pentru gatit si dressing pentru salata dar si in cosmetica, in tratamentul mai multor probleme ale...