Uleiul din samburi de struguri are proprietati antiinflamatorii, antioxidante, antialergice si antimicrobiene.

Din aceste motive el poate sa fie folosit ca adjuvant natural in tratamentul mai multor afectiuni sau probleme medicale precum: artrita, dermatita, acnee, piele uscata, riduri, arsuri solare, buze crapate, rani, zgarieturi, vergeturi, varice, hemoroizi, sindrom premenstrual, stres, matreaza, caderea parului, ateroscleroza, hipertensiune, colesterol marit, diabet, cataracta si degenerare maculara etc.
Acest ulei mai este folosit si pentru masaj sau pentru fabricarea diferitelor balsamuri pentru par, a unor produse pentru igiena, creme pentru corp si ten, intrand si in compozitia produselor pentru protectie solara.

Utilizari ale uleiului din samburi de struguri:

Acnee si dermatita
Conform datelor unor studii, acidul linoleic din uleiul de seminte de struguri are calitati antiinflamatorii, antialergice si vindeca acneea. Acest tip de ulei contine 73% acid linoleic, care se dovedeste benefic in tratamentul acneei, dermatitei, eczemei atopice dar si al pielii uscate si mancarimilor. Aplica uleiul din samburi de struguri pe zonele afectate de doua, trei ori pe zi. Si suplimentele orale pe baza de extract de samburi de struguri pot avea efecte similare.

Pete de pigmentatie si arsuri solare
Nutrientii bogati din extractul de samburi de struguri protejeaza impotriva razelor UV, ameliorand totodata si aspectul petelor de pigmentatie aparute la batranete, tot din cauza razelor ultraviolete. Aplica uleiul din samburi de struguri pe zonele afectate, pentru efecte sigure.

Diabet
Un numar de studii au aratat ca un consum de alimente bogate in acid linoleic poate reduce complicatiile asociate diabetului. Uleiul din seminte de struguri contine din belsug acid linoleic dar si alte substante antiglicemice, care protejeaza si vederea diabeticilor. Se recomanda cate o capsula cu extract de seminte de struguri, de doua ori pe zi.

Hemoroizi
Venele varicoase, telangiactaziile (venele in forma de panza de paianjen) si hemoroizii sunt rezultate ale distrugerii vaselor de sange si compromit abilitatea capilarelor de a conduce fluxul sangvin la vene, astfel incat sangele se acumuleaza la nivelul acestora. Uleiul din samburi de struguri contine substante care protejeaza integritatea capilarelor si poate imbunatati circulatia sangelui, astfel incat sa previna aparitia hemoroizilor si a venelor varicoase.

Presiune sangvina mare
Studiile recente au demonstrat ca samburii de struguri pot repara vasele de sange afectate, ajutand si la reglarea presiunii sangvine si a nivelului de colesterol. O capsula pe zi de extract de samburi de struguri protejeaza sanatatea cardiovasculara, spun specialistii.

Riduri si vergeturi
Proprietatile antioxidante ale samburilor de struguri protejeaza celulele pielii si stimuleaza producerea de colagen si elastina, substante esentiale pentru sanatatea si frumusetea acestui organ. Astfel, consumand zilnic produse pe baza de samburi de struguri, vei preveni aparitia ridurilor si a vergeturilor.
Printre cele mai eficiente metode pentru obtinerea acestui rezultat, se numara aplicarea uleiului din samburi de struguri pe zonele cu probleme, peste noapte.
Alternativ, poti adauga una sau doua picaturi de ulei in crema pe care o folosesti pentru ten, pentru a-i spori eficienta.

 

Bibliografie:
www.homeremediesweb.com

www.en.wikipedia.org

www.umm.edu

 

Imagine: © Depositphotos.com (riverlim)